ATENȚIE – Propaganda rusească hăituiește parlamentarii români și formatorii de opinie cu mesaje pro-Rusia

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Propaganda rusească s-a activat și în România în contextul războiului din Ucraina, iar mai mulți actuali și foști parlamentari, persoane publice și ziare un primit un mesaj pro-Rusia cu același conținut, de pe mai multe adrese de email diferite.

Una dintre aceste adrese de email este victor.afteni@gmail.com, nume posibil fals, care a trimis același mesaj tuturor deputaților din Parlamentul României, dar și foștilor parlamentari, cu niște solicitări aberante care au fost intens rostogolite în spațiul public în ultimii doi ani de către adepții teoriilor conspirației.

Același conținut a fost primit de către parlamentari și de pe alte adrese de email, semn că este o campanie concentrată a „trompetelor” de la Kremlin în contextul situației tensionate de acum.

Către Camera Deputaților

În atenția tuturor Deputaților din Parlamentul României

Mă numesc Victor Afteni, sunt cetățean român și în calitate de plătitor de taxe și impozite precum și în virtutea dreptului la petiționare vă semnalez următoarele:

În contextul războiului din Ucraina, ținând seama de proximitatea României cu zona de conflict armat ruso-ucrainean, în virtutea experienței istorice a poporului român cu vecinii din Răsărit, pentru păstrarea și manifestarea liberă a ființei noastre naționale, cerem Guvernului României în regim de urgență următoarele:

1. Refuzul oricărui sprijin militar al vreunei tabere beligerante din conflictul militar ruso-ucrainean și oferirea de sprijin EXCLUSIV umanitar populației afectate din Ucraina. Poporul român, ospitalier, va primi vecinii suferinzi, dar trebuie să fie apărat de proprii săi conducători.

2. Anularea deplină, definitivă, imediată și fără echivoc a stării de alertă (și/sau urgență, ce se perpetuează arbitrar de doi ani) în România și a tuturor restricțiilor legate de aceasta (măști, vaccin, certificat verde, formular PLF și amenzi) și restabilirea drepturilor și libertăților constituționale.

3. Revenirea Basarabiei la România trebuie realizată numai în condiții de pace. În momentul de față, propunerea unor forțe politice din România de a înfăptui acum acest proces firesc și legitim din punct de vedere istoric este un pretext perfect, o provocare servită Rusiei, de a ocupa militar și politic Basarabia, după același scenariu din Ucraina.

4. Recunoașterea automată a cetățeniei române pentru toți etnicii români și urmașii acestora aflați în Republica Moldova și Ucraina. Este o reparație istorică față de aceste familii private forțat de cetățenia română în urma anexării Basarabiei în 1940 de către Uniunea Sovietică (entitate statală inexistentă astăzi).

Semnatarii acestei petiții își dau acordul pentru a fi contactați de noi pentru viitoare acțiuni ce privesc interesele fundamentale ale societății romanești. Dacă crezi că poți face o diferență, include și numărul tău de telefon. Subscrie și distribuie! l Acest comunicat va fi depus la Guvern, Parlament, Presedentie, CSAT si alte institutii ale statului român.

Solicit răspuns conform legilor în vigoare„, se arată în mesajul propagandei ruse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.