Clujul are un Consiliu Consultativ de Tineret. Ce reprezintă și ce activitate va avea

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Centrul de Cultură Urbană Casino a găzduit miercuri, 12 aprilie 2022, în cadrul întâlnirii CIIC (Centrul de Inovare și Imaginație Civică), întâlnirea între tineri și administrația locală pentru constituirea Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca.

La eveniment au participat delegații celor 31 de asociații care au aderat la această structură, 27 dintre aceștia în calitate de membri și 4 în calitate de experți. Acestora li s-a alăturat, ca invitat permanent, Consiliul Județean al Elevilor din Cluj.

La întâlnirea de constituire au participat reprezentanți ai administrației locale, primarul muninicipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, coodonatorul direcției dezvoltare locală şi management proiecte din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, Tudor Ogner, președintele Federației Tinerilor din Cluj, Farkas András, – director strategic Grupul PONT, Bianca Tantau – secretar general, Rareș Cotoi, președinte – Consiliul Judetean al Elevilor Cluj si Florin Moroșanu – coordonatorul secretariatului Consiliului Consultativ de Tineret.

„Cluj-Napoca este ceea ce este astăzi și datorită tinerilor și universităților, care reprezintă motorul dezvoltării acestui oraș. Strategia municipiului Cluj-Napoca este constituită în jurul universităților clujene, care se bazează pe tineri, iar de aici vine și inovarea, care reprezintă sectorul economic cel mai valoros al orașului nostru. Acest Consiliu Consultativ de Tineret, un instrument de guvernare participativă, este extrem de important pentru felul în care tinerii își construiesc viitorul în România, în Uniunea Europeană și în lume. Tinerii sunt o resursă prețioasă a comunității noastre, de aceea este esențial să fie cât mai conectați la viața și la dezvoltarea orașului”,  a declarat primarul Emil Boc.

Rolul Consiliului Consulttaiv de Tineret este de a asigura participarea tinerilor la luarea deciziilor care îi vizează și de a susține implicarea lor în formularea politicilor publice și a programelor destinate tinerilor. La nivelul municipiul Cluj-Napoca avem deja un istoric de colaborare activă cu tinerii clujeni, prin intermediul Centrului de Inovare și Imaginație Civică și Serviciului Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, care colaborează strategic cu Federația Tinerilor din Cluj”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și coordonatorul CIIC.

Evenimentul a fost marcat de intervenția reprezentatului Comisiei Europene din partea Biroului de politici pentru tineret, Charalampos Papaioannou care a prezentat inițiativa Anului european al tineretului, un rezumat al obiectivelor sale și informații despre activitățile UE pentru tineri.

În cadrul evenimentului au fost prezentate de către Farkas András câteva concluzii din Strategia de Tineret a zonei metropolitane Cluj 2030 și a fost propusă de catre coordonatorul Federatiei Tinerilor din Cluj inițierea Agendei de Tineret 2022, un instrument de informare realizat de organizațiile membre ale CCT

În perioada 13-15 aprilie 2022, Consiliul Județean al Elevilor vă invită la festivalul Zilele Elevului Clujean. Activitățile pot fi consultate pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/ZileleElevuluiClujean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *