Conferință pentru prevenirea combaterii drogurilor la Dej. Maria Forna, șeful ATOP și Mircea Abrudean, șeful SGG, prezenți la eveniment

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢, 𝐩𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐃𝐞𝐣, 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐞 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞!
 
Astăzi am desfășurat cea de-a doua ediție a conferinței cu tema „PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI- ALEG”. Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural  Arta din Municipiul Dej, în prezența a peste 400 de elevi, părinți și profesori.
Cu această ocazie am discutat cu elevii dejeni, cu profesorii și părinții prezenți despre campania publică „Aleg. Eu dețin controlul” care vizează creșterea gradului de informare și prevenire a consumului de droguri în judeţul Cluj, campanie desfășurată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Cluj, în parteneriat cu ISJ Cluj, IPJ Cluj și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Cluj.
Clujeanul Mircea Abrudean, șeful SGG
 
𝐈̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐮 𝐥𝐮𝐚𝐭 𝐜𝐮𝐯𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥:
 Mircea Abrudean- Secretarul General al Guvernului
 Sorin Ion- Secretar de Stat în Ministerul Educației
 Morar Costan- Primarul Municipiului Dej
 Marinela Marc- Inspector Școlar General ISJ Cluj
 Maria Forna- Consilier județean și președinte ATOP Cluj
 Sebastian Marcu, Comisar Șef Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Cluj
 Meda Voievod, Inspector Principal, Șeful Biroului de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Cluj
Sebastian Petruț, reprezentant al Teen Challenge Cluj, care și-a spus povestea emoționantă în calitate de fost consumator de substanțe interzise și actualmente reabilitat.
Evenimentul a fost moderat de doamna Amalia Gurzău, inspector școlar, comunicare instituțională ISJ Cluj.
 
 
„Vă mulțumesc pentru prezența atât de numeroasă la acest eveniment. Le mulțumesc tuturor instituțiilor partenere pentru implicarea în campania antidrog pe care astăzi o desfășurăm și în Municipiul Dej. Suntem la cea de-a doua ediție, după evenimentul organizat în luna decembrie, la Cluj-Napoca. Scopul acestor întâlniri este ca autoritățile cu competență în domeniu să discute cu tinerii, cu părinții, cu cadrele didactice și cu toți cei interesați să se implice activ în lupta împotriva celui mai mare inamic al societății contemporane și anume traficul și consumul de droguri.
Alături de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu dar mai ales alături de persoane care au trăit direct experiența consumului de substanțe psihoactice și actualmente sunt persoane reabilitate, dorim să ajungem cu mesajele noastre la tinerii din tot județul Cluj. Consider că doar prin comunicare, informare și o mai mare apropiere de generația tânără, putem să diminuăm escaladarea fenomenului de trafic și consum de droguri.
Consumul de droguri curmă destine, ucide vieți iar o societate întreagă are de suferit.
Dragi tineri, în momentele în care tentația încearcă să pună stăpânire pe voi, este foarte important să cereți ajutorul, să vă sprijiniți pe familie, pe prieteni adevărați, pe dascăli în care aveți încredere și nu în ultimul rând, să apelați la ajutor specializat din partea instituțiilor.”, a spus Maria Forna, șeful Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *