Viktor Orban: Europa „s-a deplasat spre dreapta şi către pace”

Politica externa Slider

Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei şi liderul UE cel mai apropiat de Kremlin, a comentat, luni seara, rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European, afirmând că „peisajul politic european s-a mutat spre dreapta şi spre pace”.

„Ne vom baza pe aceste rezultate în următoarele luni pentru a ne atinge obiectivele, în condiţiile în care Ungaria preia preşedinţia UE”, a adăugat el într-o postare pe X.

 

Deşi partidul lui Orbán, Fidesz, a obţinut cele mai multe voturi în Ungaria, performanţa sa de sub 45 la sută din voturi a fost mult mai slabă decât la precedentele două alegeri europene. O nouă mişcare de opoziţie, Tisza, condusă de Peter Magyar, un fost susţinător transformat în rival, s-a descurcat foarte bine, obţinând aproape 30% din voturi, deşi a intrat în peisajul politic din Ungaria de numai câteva luni.

 

Ungaria va prelua preşedinţia Consiliului UE de la 1 iulie.

„Mesajul alegerilor de ieri din Ungaria şi din Europa este clar:

1. Democraţia maghiară este puternică şi vibrantă. Am avut cea mai mare prezenţă la vot înregistrată vreodată la alegerile europene din Ungaria, 59,3%.

2. Maghiarii au ieşit în număr record să voteze pentru pace. Niciodată până acum nu au votat atât de mulţi oameni pentru Fidesz în cadrul unor alegeri europene. Prin aceasta, am obţinut unul dintre cele mai bune rezultate electorale din Europa.

3. Peisajul politic european s-a schimbat spre dreapta şi spre pace.

Ne vom baza pe aceste rezultate în următoarele luni pentru a ne atinge obiectivele, în timp ce Ungaria preia preşedinţia UE”, a scris Orban.

 

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *