Rareș Bogdan, europarlamentar PNL: „Vă dați seama cât au jefuit ăștia România cât au fost la putere, dacă ajung să o fure în halul ăsta și în opoziție?”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Europarlamentarul clujean PNL Rareș Bogdan a venit cu o reacție în contextul în care fostul ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea, este cercetată după ce ar fi luat mită zeci de mii de euro pentru a înlesni atribuirea unui contract.

„PSD, Partid de hoti si de mafioti! Va dati seama cat au jefuit astia Romania cat au fost la putere, daca ajung sa o fure in halul asta si in Opozitie? Si pe un subiect de maxima ingrijorare, CORONAVIRUS! Si Parlamentul dominat de acesti infractori trebuie sa valideze Guverne democratice?”, a scris sâmbătă Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Sorina Pintea a fost reținută, sâmbătă dimineața, de procurorii DNA pentru 24 de ore după un flagrant făcut vineri în Spitalul din Baia Mare, unde fostul ministru este manager. 

Potrivit procurorilor, Pintea ar fi primit mită, în două tranșe, 10.000 euro și 120.000 lei, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Sâmbătă seara, magistrații au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *