Hunor la Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Cluj: ”Anul 2024 este unul extrem-extrem de dificil și de important!”

Politica nationala Slider

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj, în cadrul ședinței Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), că dezvoltarea și investițiile în România au încetinit, în ultima perioadă, transmite Agerpres.

„Situaţia noastră s-a schimbat în politica internă românească, pentru că suntem în opoziţie şi nu avem nicio vină. Socialiştii şi liberalii au spus: este mai bine fără voi. Nu ştiu dacă este mai bine fără noi, dar după trei luni şi eu spun că, da, într-adevăr, este mai bine fără voi. Am început să ne obişnuim cu această nouă situaţie şi încet-încet ne dăm seama că dacă pornim de la ceea ce se întâmplă în ţară, într-adevăr ne este mai bine fără ei. Nu doar situaţia noastră s-a schimbat, ci şi situaţia în ţară. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimele trei – patru luni, atunci în primul rând putem spune hotărât că dezvoltarea, investiţiile s-au încetinit. Acest lucru este foarte rău, atât pentru administraţiile publice, pentru ţară, pentru economie, eu nu ştiu pentru cine este bine, nu ştiu de ce s-au încetinit investiţiile publice. Vedem că incertitudinile sunt din ce în ce mai multe şi mai mari, imprevizibilul creşte, numărul improvizaţiilor creşte şi procesul decizional pare să fie haotic”, a declarat Kelemen Hunor, la ședința CRU.

Despre anul electoral

„Cea mai mare provocare pentru noi și pentru fiecare organizație politică, pentru fiecare partid politic rămâne anul 2024, un an în care vom avea patru rânduri de alegeri. Este un an extrem-extrem de dificil și extrem de important și până la urmă acest an, 2024 și cele patru rânduri de alegeri vor determina traseul României cel puțin pentru 10 ani. Noi suntem interesați în continuare să avem reprezentanți în toate instituțiile unde prin alegeri pot fi trimiși reprezentanți- la nivel european, la nivelul autorităților locale- primării, consilii județene și în Parlamentul României. În ce privește asumaraea răspunderii în parlament, acolo prima opțiune pentru noi era să rezolvăm câteva chestiuni legate de autoritățile locale, a doua opțiune – moțiune de cenzură, fără să poți să dai jos guvernul și fără să rezolvi problemele pe care noi le-am considerat importante. Am ales prima opțiune și am rezolvat problemele legate de instituțiile de cultură, de învățământ și de buget, acele prevederi care cumva limitau spațiul de manevră pentru autoritățile locale au fost eliminate și nu mai există obligația de a comasa instituțiile de cultură și instituțiile de învățământ, acele instituții unde sunt mai puțin de 50 de angajați. Noi am ales această variantă de a rezolva această problemă și după ce am reușit să ajungem la o înțelegere cu premierul Ciolacu am spus că nu mai semnăm moțiunea de cenzură”, a declarat Kelemen Hunor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *