Papahagi le cere lui Boc și David să nu cedeze în fața ”comunistului ” Adi Dohotaru

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Cunoscutul intelectual public conservator (a fost în PMP), Adrian Papahagi, profesor la Litere, UBB, ia atitudine față de cerințele repetate ale activistului de mediu Adrian Dohotaru, doctor al UBB în istorie, cu simpatii politice de stânga și cu teză de doctorat dedicată socialismului.

Emil Boc și Daniel David (rectorul UBB n.r.) nu trebuie să cedeze presiunilor demagogului comunist Dohotaru și să dărâme gardul Parcului Hațieganu.

Ca soluție de compromis se poate elimina taxa de intrare în parc (oricum, ridicolă), dar nu și controalele. UBB are clădiri, aparatură, un patrimoniu în care a investit în acel parc. Paza asigură că în parc nu se fură, nu se distruge și nu au loc golănii. Nu vrea nimeni grafitti, mizerie, droguri etc. în parcul unde locuiesc studenți. Nu e comparabil regimul parcului UBB cu cel al parcului central, unde nu locuiește nimeni.

Puțin contează că o parte din parc aparține orașului, nu doar UBB; se poate face o înțelegere sau o concesiune. UBB servește comunitatea locală întreținând tot parcul, nu doar partea sa. De asemenea, investește în piste, bănci, iluminat, curățenie etc., de care poate beneficia orice clujean care fuge sau se plimbă pe-acolo. Toate facilitățile sportive sunt accesibile (contra cost) oricui, nu doar comunității UBB. Nu pot fi toate gratis, privat nu înseamnă închis publicului general, iar public nu înseamnă musai gratis (și transportul public se plătește).
Nu cedați demagogiei! Nu stricați ceva bun, numai fiindcă așa vrea un activist demagog, care din acest tip de agitație trăiește! Dohotaru n-are decât să-și găsească o meserie onestă, în loc să tot facă agitație! ”, a scris Papahagi!
 
Dohotaru vrea acces gratuit!
 
Reacția lui Papahagi vine după ce Dohotaru a scris tot pe Facebook că ”UBB a răspuns prompt că ia în calcul propunerea, dar trebuie să definitiveze detaliile juridico-administrative cu Primăria pentru o posibilă deschidere cu acces general și gratuit în preajma alegerilor rectorului UBB, dar și de primar, din primăvara-vara anului 2024. Din start, cred că parcul poate fi deschis de toamna aceasta sau iarna, când afluxul e mai mic, nu trebuie făcut din deschiderea parcului subiect electoral.
Motivația detaliată de mai jos pentru deschidere parcului are argumente multiple: așa a fost gândit, cu deschidere la Someș și Canalul Morii, o parte din parc nu aparține UBB, UBB nu administrează terenurile de sport la potențial maxim și, în ciuda declarațiilor, nu lasă toți studenții din Cluj ori personalul universitar să facă sport gratuit pe ele. Mai mult, noua taxă mai mare de la 2 la 5 lei pe alei nu se justifică mai ales pe proprietatea primăriei, chiar dacă e de înțeles taxa pe terenurile de sport (nu am o problemă și dacă sunt mai mari taxele, dacă așa se crede că se va încuraja sportul de masă). Cel mai important argument pe care îl folosesc, e legat de un spațiu public la scara Clujului metropolitan, e să avem cel mai mare spațiu public verde-albastru din țară la Someșul nostru, un spațiu continuu, lat, în afara traficului auto”, a scris Dohotaru.
 
Mai multe despre ce a solicitat oficial Dohotaru citiți în Gazeta de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *